Thursday, May 17, 2007

 


VÄVDAGAR I FORSA, HÄLSINGLAND

Vi var fyra rundstickor om åkte till Vävdagar i Forsa. Det blev en lång men händelserik dag. Vi startade kl 7 på morgonen och var hemma igen ca 21. Enkel väg ca 25 mil...men vi är vana.

En solig men kylig vårdag var det. Efter att givetvis ha fikat halvvägs så var vi framme vid halvelvaatiden. Vi började med att strosa runt på mässan. Fick syn på Karin Granberg som numera bor i Umeå och som jag träffat på två stickstämmor. Kul!

Såväl väv-som stickgarner var representerade. Solveig med sitt Solsilke var där liksom Marianne med Warp och Weft liksom givetvis Holma med sitt eget lingarn lämpat för såväl stickning som vävning.

Efter att ha strosat runt besökte vi en stor vävstuga på området samt Holmas fabriksbod.

Därefter åkte vi till Forsa Folkhögskola för att äta en god lunch. gissa vem jag får syn på där? Jo, Annalise Detthoff från Stockholm. Vi har även träffats på stickstämmor liksom här i Ö-vik under Stickas! stickhelg.

Vi besökte textillinjens elevutställning som var lika imponerande som deras mannekänguppvisning.

Innan vi lämnade Forsa åkte vi tillbaka till mässan för att konstatera att vi INTE hade fyllt våra garnlager tillräckligt. För egen del blev det endast en rulle Shappe-Silke, rosa.


Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?